De kunst van exposeren

Dit boek geeft jou een overzicht van de vele aspecten die bij exposeren komen kijken. Bovendien zijn de onderwerpen toegepast op de praktijk van kunstenaars. Geen ellenlange algemene theorieën, maar praktisch en gericht op de bijzondere branche van de kunstenaar.

Lees hier een korte beschrijving van de inhoud:

 • check
  Mindset: succes is afhankelijk van je mindset! Hoe sterker jij als persoon bent, hoe groter je succes zal zijn. Kunstenaars hebben echter altijd te maken met zichtbaarheid en zichtbaarheid maakt je kwetsbaar en is dus spannend. Met behulp van een model leer jij steeds sterker te staan. Wat zijn jouw belemmerende overtuigingen en wat is jouw unieke kracht, oftewel authenticiteit?
 • check
  Praktische zaken, denk aan: goede foto's, je website, verzenden van je werk, cv, biografie, artist statement, prijzen, openingsreceptie en presentatie. De praktische zaken kom je altijd tegen, maar als je ze goed doet, heb je er lang profijt van.
 • check
  Een overzicht van de vele expositie mogelijkheden die er zijn met daarbij per expositie mogelijkheid een handige indicatie wat je ervoor moet doen en wat het jou opbrengt. Zo kun je gericht bepalen wat voor jou de volgende stap is in jouw kunst-carrière.
 • check
  Exposure, oftewel zichtbaarheid en daar hangen verkoop, marketing en promotie mee samen. Geen algemene theorieën, maar concrete acties gericht op kunstenaars. Ook als je jezelf niet als een commercieel persoon ziet, jouw creativiteit is in jouw voordeel als het gaat om verkoop!
 • check
  Zakelijke aspecten, zoals uitbetaald krijgen voor je expositie, belasting, contracten en onderhandeling over die contracten, subsidie, verzekeringen, commissie en verkoop in het buitenland. Ook hier weer een stukje over mindset, want als het over geld gaat is juist mindset belangrijk.
 • check
  Je bereikt meer door contacten met anderen en jouw droom in de kunst zal sneller werkelijkheid worden als je hulp vraagt en samenwerkt met anderen. Besproken wordt het belang van netwerken, kunstprojecten en les of workshops geven.

"Dit boek had ik 40 jaar eerder willen hebben"